top of page

Over Ronald Mattern

DSC00007%2525255B66440%2525255D_edited_e

Non Flying Objects zijn ontstaan in het vrije (gepensioneerde) leven van een oudere mens. Uitgekeken op de tweedimensionale fotografie en schilderkunst. Schilderen kan ik niet, en elke foto is al gemaakt. Kortom, iets bouwen, in de hoop dat er iets nieuws uit mijn handen komt.

De onderdelen zijn betrekkelijk eenvoudig ; koperdraad, vliegerpapier, lijm, lak en ledlicht, met weerstandjes om te kunnen overleven bij 6 volt. Het verbinden van het metaaldraad is een kunst op zich. Solderen bij verschillende temperaturen, afhankelijk van de dikte van het koper- of ijzerdraad. Al met al is het een ‘knutselproces’, wel met een begin en een einde. Maar de weg naar het Non Flying Object kent vele wegen en zijwegen. Dit zou je ‘kunst’ kunnen noemen, en dan ben ik kunstenaar, een autodidact in hart en nieren.

Als ze klaar zijn hangen ze nog een tijdje te drogen in onze huiskamer, tot ze weg mogen, al of niet betaald. Maar het blijven mijn ‘kinderen van de hoop’, op een flying-toekomst, ergens op een voor ons gereserveerde wolk.

Ronald Mattern

bottom of page